Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Windows Phone 7 Series - Microsoft lägger i en högre växel

Small preview image

Smartphonemarknaden är hetare än det mesta för tillfället och Microsoft som under många år varit en av de tyngre aktörerna på marknaden med Windows Mobile har det senaste åren varit mer eller mindre uträknad i konkurrens med Symbian, Apple och Android. Men nu har mjukvarujätten, som väntat, kastat sig med huvudet före in i en ny storsatsning kallad Windows Phone 7 Series.

Microsoft slopar med andra ord Windows Mobile-konceptet och det med all rätta. Operativsystemdelen i Windows Phone 7 Series är fundamentalt annorlunda mot Microsofts tidigare mobila operativsystem. Det inte bara ser annorlunda ut, det är annorlunda.

With this new platform, Microsoft offers a fresh approach to phone software, distinguished by smart design and truly integrated experiences that bring to the surface the content people care about from the Web and applications. For the first time ever, Microsoft will bring together Xbox LIVE games and the Zune music and video experience on a mobile phone, exclusively on Windows Phone 7 Series.

Microsoft klipper banden helt till Windows Mobile och inte ens tidigare apps kommer att fungera på nya generationens mobiltelefoner. Men med ett nytt Marketplace, ett i jämförelse revolutionerande användargränssnitt, integrering med Xbox Live och Zune samt mycket lovande funktioner för Microsofts redan populära programsviter som Outlook och Office OneNote har vi faktiskt en riktigt spännande mjukvaruplattform att se fram emot.

Like spännande som mjukvaran är att Microsoft faktiskt även börjar ställa krav på sina telefonpartners. Man kommer inte att börja tillverka sina egna modeller, men man ritar upp strikta riktlinjer för tillverkare som vill använda sig av Windows Phone 7 Series plattformen. Bland annat ser vi krav på multi-touch teknik med fyra pekpunkter, accelerometer, FM-radio och även dedikerade knappar för Bing (sökfunktionen) och Start.

De första Windows Phone 7 Series mobiltelefonerna väntas ut på marknaden under slutet av 2010 och det gäller nu för Microsoft att hålla intresset uppe tills dess medan Apple och Google matar ut nya modeller i sina iPhone och Android sortiment.

De första rapporterna kring Windows Phone 7 Series nya användargränssnitt antyder att Microsoft faktiskt gjort något närmast revolutionerande med sitt nya OS. Genom ett unikt enkelt och grafiskt nedtonat gränssnitt blir användarvänligheten satt i fokus och i de konceptenheter som visats upp sägs det vara ett väl fungerande grepp som om det liknar något är ett Zune-gränssnitt på steroider.

Läs mer om Windows Phone 7 Series på Microsofts hemsida.

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed