Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Ultrabooks har en positiv inverkan på ordinarie bärbara datorer

Ultrabook_Hummingbird

Intel pratar inte om mycket annat än just ultrabooks, och lägger ned större resurser på marknadsföring än tidigare på deras uppdiktade koncept. Men inte bara datorer i ultrabookkonceptet kommer att gynnas av det här, då allt väntas bli smalare under året.

Intel har sedan en tid tillbaka börjat tillåta tillverkarna att bygga ultrabook med 14 och 15-tumsskärmar. Bland konsumenter som inte var intresserade av ultrabooks så var anledningen bland 78 procent av dem just skärmstorleken. Intel väntas även tillåta 17-tummare framöver, när man lyckats ta fram lättare och stryktåligare material till rätt pris.

Att större storlekar tillåts kommer ha en positiv inverkan på hela industrin, inklusive datorer som egentligen inte har med ultabooks att göra. Den teknik och verktyg som behövs för att göra tunnare chassin kommer att användas i större utsträckning än tidigare, och de ökade kvantiterna väntas driva ned produktionskostnaderna. 15,6-tum är den vanligaste storleken på datorer ute på butikshyllorna idag, och dessa väntas alltså bli tunnare under året. Majoriteten kommer inte ligga i ultrabookklassen, men kommer bara vara marginellt tjockare.

Acer_TimeLine_M3_KeplerAcer Aspire Timeline Ultra M3 är en 15-tums "ultrabook"

Det här överenstämmer med en studie som säger att alla datorer kommer se ut som ultrabooks 2016, och utvecklingen kommer alltså att börja ta fart mot detta redan i år. Bland aktörerna som ska göra slimmade bärbara datorer har vi Acer, ASUS, HP och Lenovo, som väntas använda förstärkta fiberglaschassin och hybridhårddiskar i en mycket större utsträckning.

Källa: DigiTimes

Relaterade nyheter:

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed