Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Samsung Omnia 7 - först ute med Windows Phone 7

omnia7sSamsung Omnia 7 blir enligt den koreanska kretstillverkaren en av de första smartphonemodellerna på svenska marknaden med Microsofts nya operativsystem Windows Phone 7. Operativsystemet som presenteras officiellt under dagen kommer att drivas av en 1 GHz Qualcomm CPU över en 4-tum stor pekskärm.

Samsung Omnia 7 kommer tillsammans med åtta övriga lanseringsmodeller från tillverkare som HTC, Dell, och LG att vara först med Windows Phone 7. De nio olika modeller som Microsoft presenterade tillsammans med sina partners var alla utrustade med en Qualcomm Snapdragon CPU, i Omnia 7:s fall en QSD8250 som tyvärr är av förra generationen och samma krets som hittas i bland annat Android-telefonerna Google Nexus One samt HTC Desire.

Samsung förser sin nya mobil med en 4-tums skärm av Super AMOLED-modell och en upplösning på 800x480 pixlar. 8 gigabyte inbyggt minne, 1 500 mAh battri och stöd för WiFi 802.11n samt Bluetooth 2.1 är andra noterbara specifikationer. Batteriet räcker till 370 minuter taltid samt 330 timmar standby. Hela telefonen mäter är 122, 4 x 64,2 10,99 millimeter och har en vikt på

Samsungs mobil Omnia 7 är den första som kommer att ha Microsofts nya operativsystem Windows Phone 7. Med Windows Phone 7 får användaren ett helt nytt och intuitivt användargränssnitt.Omnia 7 kommer inledningsvis att säljas via operatören 3 och ha applikationen 3Hub förinstallerad.

Microsoft satsar mycket på multimedia i sitt nya operativsystem och här bjuder Omnia 7 på en 5 megapixelkamera som med autofokus och LED-blixt även stödjer filmning av 720p video vid 25 fps. Man hittar stöd för uppspelning av DivX, Xvid samt inbyggd FM-radio och förutom 3,5 millimeters utgång för hörlurar hittas även stereohögtalare med DNSe-teknik för bättre ljudåtergivning.

Samsung Omnia 7 ska börja säljas i november och då med ett riktpris på 5 500 kronor inklusive moms.

omnia7

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed