MSI visar på året Computex upp en dator med en väldigt udda men samtidigt naturlig kombination av hårdvara? GX60 bestyckas med AMD:s senaste A10-4600M med inbyggd HD 7660G-grafik, men även det senaste flaggskepp Radeon HD 7970M.

AMD lanserade för drygt en månad sedan sin nya generation APU:er Trinity som visade sig ha en klart godkänd grafikdel inbyggd. Innan dess kom också deras nya grafikkort i HD 7000M-serien för bärbara datorer. MSI visar på Computex upp sin GX60, en speldator med AMD Trinity A10-4600M och Radeon HD 7970M som är AMD:s senaste flaggskepp för bärbara datorer. Vad som kan tyckas vara en udda kombination med tanke på att Trinity ligger en bra bit bakom Intels processorer i prestanda, som i normala fall används i speldatorer.

MSI_GX60_1

15,6-tumsskärmen kommer med en 1 920 x 1 080-pixel upplösning och datorn ser överlag ut som att den i grunden bygger på MSI:s GT60, även om ljudanslutningarna sitter på dess högre sida istället för vänstra. Super RAID hittar också in med dubbla SanDisk SSD U100 med kapacitet på 64 GB vardera för totalt 128 GB som primär C-disk, och ytterligare 500 GB på en mekanisk hårddisk för lagring. Datorn utrustas också med ett Killer E2200 från Qualcomm Atheros, som ska hjälpa till att få ned latenserna vid spelsessioner över nätet.

På det stora hela ser det ut som att datorn har samma specifikationer som GT70 vi testat om vi bortser från storleken, processorn och grafikkortet. Det finns ännu inga uppgifter om vare sig lanseringsdatum eller pris, men valet av processor antyder att det kan bli en av de billigaste spelmaskinerna på marknaden trots det kraftfulla grafikkortet.

Källa: VR-Zone


Relaterade nyheter:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonOldvikingschoolthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Skulle denna ha LucidLogix MVP skulle det vara bra, då båda grafikkretsarna kan användas.

Annars hade jag hellre valt en I7 med HD7970M.

this
Medlem
this

Borde det inte gå att koppla ihop den integrerade grafikkretsen med det diskreta?

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

[quote name=”this”]Borde det inte gå att koppla ihop den integrerade grafikkretsen med det diskreta?[/quote]

Hade varit trevligt ifall man kunde köra t ex. HD7970(m) i crossfire där APUn kunde arbeta för att förhindra microstuttering.
Hade då köpt Trinity utan tvekan då.