Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Gigabyte lanserar världens lättaste notebook den 31 maj - X11

x11Gigabyte är en av världens största moderkortstillverkare och även om företaget även har en del bärbara datorer i produktsortimentet är det ingen produktgrupp som direkt prioriteras. Det kan dock komma att ändra sig då företaget nu förbereder sig för lansering av "världens lättaste notebook".

I en pressinbjudan spinner Gigabyte vidare på sitt höga löfta och skriver att man erövrat det 6:e elementet. Exakt vad detta innebär avslöjas inte av inbjudan, men med tanke på att vi ser någon form av kristaller på bilden och att Gigabyte talar om världens lättaste notebook är det troligtvis tillverkningsmaterialet man hänvisar till.

Gigabyte ska enligt Engadget döpa datorn till X11 och ska vi gå på ren sannolikhetslära betyder detta att datorn är en ultrabook i 11,6 tums format och med en vikt en bra bit under 1 kg, där många konkurrenter idag landar runt 1,1 kg eller mer.

gigabyte-x11-invitation

Vilket 6:e element som Gigabyte nu kokat ihop återstår att se. Men den 31 maj ska det officiella tillkännagivandet göras och vi håller tummarna för att Gigabytes nyintåg på den bärbara marknaden inte väger för lätt i den tunga konkurrensen.

Källa: Engadget

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed