Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Acer Aspire S3 - En prisvärd ultrabook? - Insidan och uppgraderingsmöjligheter

För slutanvändare som vill kunna uppgradera datorn i efterhand för att väcka nytt liv i den i framtiden, är Acer Aspire S3 inte det bästa valet. På undersidan sitter det tolv skruvar som man enkelt tar bort med en vanlig stjärnmejsel. Underdelen sitter fast något bak på datorn så man får rycka försiktigt i underplåten - vi menar försiktigt.

11_UppgraderingDet krävs att man är försiktig när man öppnar upp Aspire S3...

Undertecknad lyckades nämligen nästa rycka loss två kablar från kretskortet datorn skulle öppnas. För att det trådlösa nätverket ska fungera har Acer dragit två kablar från WLAN-kortet ut till baksidan, för bättre mottagning. Som tur är hände det ingenting den här gången, men då de endast sitter fast med lite lödtenn kan vi tänka oss att de är extremt lätt att råka slita av när man öppnar upp datorn. Det är inte varje dag man öppnar en bärbar dator, men det är värt att lägga på minnet om man är intresserad av Aspire S3.

10_Uppgradering

Väl inne har Acer gjort allt och lite till för att spara plats i den tunna profilen. Moderkortet är uppdelat i två för att få plats med ytterligare en battericell, vilket gör att man satt två kablar för att lagring och styrkrets ska kunna kommunicera med varandra. Likt ASUS UX21 är uppgraderingsmöjligheterna nära inpå icke-existerande. Hårddisken går att ta loss och därmed byta ut om man arbetar sig fram metodiskt och försiktigt då det sitter lite små detaljer i vägen.

VARNING! Att öppna en bärbar dator, och byta ut komponenter sker helt på egen risk och kan bryta dess garanti. Vi i redaktionen rekommendrar att ni frågar tillverkaren om det här är någonting slutanvändare får göra på egen hand. NordicHardware ställer sig inte ansvarig för eventuella skador och fel som kan uppstå.

Sida 4 av 8

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed