Taiwanesiskt HD-format debuterar
För er som läst de två första delarna i vår artikelserie om HDTV är det ingen nyhet att flera HD-format vill slå sig in på marknaden. Ett format vi inte direkt nämt är dock FVD DVD som nu lanserats i Taiwan. Formatet är utvecklat i just Taiwan och använder sig, precis som DVD-formatet, av rödlaser-teknik. HD DVD och Blu-ray använder sig av blålaser för högre lagringskapacitet.
FVD ska med effektiva komprimeringsmetoder ge mycket bra bildkvalité och samtidigt kunna hålla ett mycket lägre pris än sina HD-konkurrenter. Nu har formatet officiellt debuterat och ett FVD-paket ska lanseras nästa månad, innehållande en spelare ch 10 FVD-filmer.


Källa: DigiTimes
Läs också: HDTV Del 1, HDTV Del 2


Kvadrupel SLI, en möjlighet i framtiden?
Vi har tidigare fått indikationer på att NVIDIAs SLI-teknik skulle kunna fungera med fler än 2 grafikkortskretsar. Dessa uppgifter har inte varit speciellt överraskande med tanke på att NVIDIA köpte upp 3Dfx för ett antal år sedan, samma företag som innan dess uppköp lanserade Voodoo 5 6000, ett grafikkort med 4 grafikkretsar.
På The Inquirer talar man nu om att NVIDIA kanske också vill ge sig på ett försök med fler än 2 kretsar, kanske för att distansiera sig från ATIs kommande ”SLI-teknik”.


Källa: The Inquirer


Läckt information om Adobe Photoshop CS2
Adobes populära bildredigeringsprogram Photoshop ska under april månad lanseras vid en ny version, Photoshop CS2 (Photoshop 9). Men redan nu verkar det som att en pressrelease läckt ut på nätet som avslöjar mjukvarans nya finesser.
För den som är intresserad av vad som kan väntas av Adobes senaste alster kan ni hitta mer information i denna pressrelease. Det finns även bilder på den Photoshop CS2 här.


Källa: Neowin.net

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid