Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

ASUS ROG Ares viker ut sig

Small preview image

Idag är en synnerligen tung dag i grafikkortsväg, där alla är ute efter att bräcka varandra. I morse 06:00 lanserades Radeon HD 5830 av AMD, lite senare dök en pressrelease upp om ett kort som valt att bygga på höjden istället för längden, och nu har ASUS bestämt sig för att visa vem som är herre på täppan genom att bygga både på höjden och längden. Om någon tyckte att MSI R5870 Lightning var stort råder vi er att tänka om, ASUS ROG Ares om vars kyllösning vi rapporterade igår får de flesta andra kort att framstå som väldigt små.

Vi har idag fått tag på bilder på kortet som bygger på dubbla HD 5870-kretsar, för att utgöra ett monster-HD 5970. Ett monster i många avseenden är det utan tvekan, med tre PCI-E-kontakter och en smärre koppargruva som kylning, men det mest uppseendeväckande är nog ändå kortets fysiska storlek, se nedan.

ASUS själva har följande att säga om kortet:

"The whole PCB will be covered by a copper heat spreader that connects with the memory ICs. The power circuits will each be cooled by a individual copper profile. All thermal profiles (heat sinks) will be anodized black to create true ROG aesthetics in black and red."

Kortet kommer även utrustas med Volterra-spänningsregulatorer för både GPU och minne, vilket gör att du kommer justera spänningarna själv via mjukvara om du är lycklig nog att få tag på ett ASUS ROG Ares.

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed