Small preview image

Xbox 360 var den första konsolen som skulle lanseras samtidigt över hela världen var det tänkt, så blev det inte, och tur var väl kanske det för det har hela tiden ryktats om att Microsoft inte skulle kunna få ut tillräckligt många konsoler i tid. Vi har hört siffror allt från 2 till 4 miljoner konsoler innan nyår och i all ärlighet så är till och med den högre siffran där för lite för att alla ska kunna skaffa sig en konsol. Microsoft har försökt lugna allmänheten och vi vet bland annat att de har utökat produktionsledet med en hel fabrik sedan Xbox lanserades just för att samma sak som hände med den första inte ska hända igen.



Men det verkar inte ha hjälpt då flera butiker har tvingat upp priserna högt över MS rekommenderade priser eftersom det inte finns konsoler så det räcker åt alla som vill ha en. I de flesta fall handlar det ofta om att butikerna vägrar sälja konsolerna utan en hel drös med tillbehör, något knappast Microsoft kan hållas ansvariga för, men när man hör priser som ligger närmare 6000kr än de 3000kr som man så vackert blivit lovad, kan man inte bli annat än upprörd.


Microsoft har säkerligen inte planerat ett kortkommande av konsoler och av allt att dömma var detta det absolut sista de ville skulle ske då de förlorade mängder med pengar på just detta under lanseringen av den första Xbox:en. Huruvida vi kommer se en ”kompensation” som vi fick med förra konsolen från Microsoft återstår att se, men de kan mycket väl bli tvugna att göra detta än en gång pga. de giriga handlarna.


 :: KSDK :: TMCnet ::KOIN :: businessweek :: bit-tech

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments