Small preview imageXbox 360 ska som bekant lanseras under december månad detta år och det i den första globala konsollanseringen någonsin. Microsoft har nu äntligen gått ut med mer detaljerade prisuppgifter då företagets corporate vice president, J Allard, avslöjat för TheStreet.com att priset på Xbox 360 kommer bli runt 300 dollar. Med andra ord ett pris på drygt 2100 SEK vilket inte kan ses som något annat än ett riktigt kap! Man ville inte helt fastställa priset men det är nu alltså säkert att det blir i trakten kring 300 dollar. Exakt hur priserna står sig över de olika kontinenterna är inte klart men vi hoppas och tror att det blir jämförbara priser.

Drygt 2000 SEK för en Xbox 360 känns verkligen som en dröm med tanke på den imponerande hårdvara som finns under huven på spelkonsolen. Det är med andra ord ingen tvekan om att Microsoft återigen är beredda på att förlora pengar på varje såld konsol, vilket man gjorde under en lång tid med föregångaren Xbox. För det känns självklart att Xbox 360 kostar mer att tillverka och distribuera än 300 dollar stycket.


Med tanke på Microsofts 6 månaders försprång och deras mycket låga introduktionspris verkar man onekligen sätta press på Sony som ska lansera sin PlayStation 3 konsol under mitten av nästa år. En konsol som för övrigt väntas bli ännu dyrare att tillverka än Xbox 360. Konkurrens är kung och vi konsumenter kan gnugga nävarna i ren förtjusning!


Källa: Gamesindustry.biz

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid