Trådlös USB-teknik under utveckling
Intel har nyligen tillkännagivigt att man slutfört de tekniska specifikationerna för deras trådlösa UWB-teknik (Ultra-WideBand). UWB är tänkt som en trådlösteknik för snabba överföringar inom korta avstånd. Maximalt överföringsavstånd för UWB är upp till 10m och den maximala hastigheten uppgår till 480Mbps.
Det senare är samma hastighet som USB2.0-tekniken använder sig av idag och inom en snar framtid kan vi komma få se trådlösa USB2.0-produkter på marknaden.


Källa: X-bit Labs


Google bakom kulisserna
På eWeek har man publicerat en nyhetsartikel som tar upp en del kommentarer från en ingenjör på Google. Ingenjören gav lite uppgifter om hur Google fungerar bakom kulisserna och bland annat berättade man att man går på kvantitet före kvalitet när man talar om hårdvara. De datorer som används ska enligt Google gå att köpa var som helst, men inom företaget använder man 30 kluster av datorer, där de största innehåller upp till 2000 datorer.


Källa: eWeek


ULi satsar på desktopstyrkretsar 
ULi säger kanske inte så mycket för de flesta, men om vi säger att det är ett företag som brutits loss från moderbolaget ALi är det nog fler som nickar instämmande.
ALi har under flera år tillverkat styrkretsar för moderkort, både för den stationär och mobila marknaden. Sedan två år tillbaka är det dock dotterbolaget ULi som står för styrkretstillverkningen och från att ha fokuserat sig på mobila lösningar har man nu planer på att producera styrkretsar för desktopmarknaden i större utsträckning.


:: På DigiTimes har man tagit sig en pratstund med ULis VD.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid