Small preview image

Repor på displayer och hemelektronik är knappast någon nyhet. Mobiltelefoner och MP3-spelare som med jämna mellanrum åker upp och ner i fickan är särskilt drabbade. Något som bland annat Apple fick erfara när man lanserade sin iPod Nano. När man släppte en svart version av iPod insåg man varför den tidigare alltid varit vit, man såg ju alla repor! Nu är det dock en lösning på väg, nämligen ”nano coatings” som är ett medel bestående av speciella partiklar som beroende på deras egenskaper kan skapa en hinna på de flesta föremål som motstår allt från vatten till repor. Att själva kunna spraya på en nano beläggning på sin iPod för att få den att motstå repor bättre låter verkligen inte som en dum idé. Men Ecology Coatings som jobbat på tekniken säger även att man även jobbar på att bland annat göra vanligt papper vattentåligt.



The nano coatings, ”liquid solids” composed of extremely tiny particles, possess unique characteristics — like extreme flexibility, easy adhesion and resistance to corrosion and microbial growth — that could profoundly change the manufacturing process.


Om man lyckas få fram en kommersiell produkt med dessa egenskaper på en enkel sprayburk lär detta bli 2000-talets mirakelspray.


Källa: Wired

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments