Small preview image

Crotale, Kinc och Incido är tre mycket respektabla namn inom svensk och internationell överklockning, trion är alla tidigare svenska mästare i överklockning och har onekligen kunskap och talang för att få datorhårdvara att prestera sitt yttersta. Medan vissa av våra läsare kanske sippade på kylskåpskalla drycker under helgen passade våra tre mästeröverklockare på att leka med betydligt kallare vätskor. Man tog det senaste i hårdvaruväg, bland annat Intel Pentium 955XE och Radeon X1900 XTX, slängde in några kompressoranläggningar och flytande kväve för att skapa ett helgrecept de flesta entusiaster bara drömmer om. Eller vad sägs om följande citat från Roberts ”Crotale” inlägg i forumet.


”Som lite kuriosa kan vi nämna att i Mother Nature så drog OCZ-agget över 700W från elnätet.”



En dator som drar dessa mängder ström är minst sagt något utöver det vanliga och man kan tyckas att det borde kunna resultera i ganska fin prestanda. Med tre SM-mästare bakom spakarna var det kanske mer ett krav än en förhoppning och ingen blir nog besviken av de resultat man fick fram.


Tester kördes i alla fyra 3Dmark-applikationer och man lyckades slå inte mindre än 3 världsrekord under dessa tester. Två av dem kom i 3Dmark2001 där man lyckades plocka hem imponerande 50079 poäng, något som både är världsrekord för Intels NetBurst-arkitektur och den högsta poäng ett ATi-baserat grafikkort presterat i 3Dmark2001.


Man lyckades även klämma till med ett världsrekord i det purfärska 3Dmark06 där man slog till med den högsta poängen för ett system med ett grafikkort. Slutpoängen i 3Dmark06 landade på mäktiga 8194 poäng.


Vi kan med all säkerhet vänta oss mer av dessa överklockarmästare här på NH så det är bara att hålla utkik!


Specifikationer:
Intel 955XE – Mousepot + LN2 (-140C)
ATI Radeon X1900XTX – Natrium Single Stage (-45C)
Asus P5WD2 – vcore, vdimm, vdroop
Corsair 5400UL
OCZ 520W





:: Läs mer om Crotale, Kinc och Incidos överklockningsbravader

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments