Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Inget säljstopp för varken Apple eller Samsung i Nederländerna

iphone4sSamsung hade lagt fram ett förläggande i Nederländerna om att få ett säljstopp på samtliga Apple-produkter då de inkräktar på 3G-relaterade patent. Nu har en domstol i Hague slagit fast i ett tillfälligt beslut att det inte blir ett säljstopp på Apples produkter, men inte heller för Samsungs.

Samsung har i direkt offensiv mot Apple ansökt om säljstopp på deras produkter, men främst iPhone 4S i flera länder i Europa. Nu har första preliminära domen fallit i Nederländerna, till de bådas fördel? Rätten nekar ett säljstopp på både Apples och Samsungs produkter, men Samsung borde se beslutet som något negativt.

De båda besluten grundade domaren på något som kallas FRAND-lagen; Fair, Reasonable And Non-Discriminatory terms in use of patents. Vad det innebär är att man inte ska missbruka intellektuell egendom, eller att diskriminera ett annat företag med hjälp av dessa. Man säger även att Samsungs 3G-patent är en sådan väsentlig del att den måste ingå i FRAND, och att Samsung och Apple borde göra upp om ett licensavtal utanför rätten för den berörda tekniken.

Men Samsung håller sig fast beslutna att driva målet vidare:

"Today's ruling relates only to Samsung's preliminary injunction request, and Samsung will continue to assert our case against Apple's violation of our wireless technology patents through the main proceeding filed with the court in The Hague," Samsung

Men Samsung har även lagt in förlägganden i Frankrike och Italien för att få Apple iPhone 4S bort från marknaden. Oberoende expert inom intellektuell egendom, Florian Mueller säger dock att det här beslutet är ett hårt slag mot Samsung. Apple kan hänvisa till det här rättsmålet, i både Frankrike och Italien som tillhör EU för att förhindra ett säljstopp på iPhone 4S och andra produkter.

Men hon lägger även till att det är en lättnad för industrin som helhet då domaren upprätthåller utbredd förståelse för FRAND, som finns till att att stoppa liknande mål. Det här är dock bara ett preliminärt domstolsbeslut, och det ser i alla fall ut som att Samsung tänker ta det vidare.

Källa: Reuters

Relaterade nyheter:

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed