Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Apples och Samsungs vd redo ska förhandla om patentdispyter

Samsung_Austin_Texas3

Vad som började med en stämning från Apple för att Samsung ska ha kopierat deras design, har eskalerat till patentkrig i domstolar världen över. Nu ska en federal domstol i USA fått båda parterna att komma överens och sitta ned tillsammans för att nå en förlikning.

Det har länge ryktats om att Apples nya vd, Tim Cook är redo att förhandla med Samsung för att få ett slut på patentdispyter. Vilket är det exakt motsatta från Steve Jobs som sade sig vara beredd att spendera varenda öre i Apples skattkista för att förstöra Android, som han ansåg stal deras idéer och rentutav var en stulen produkt. Samsung är det företag som Apple ihärdigt gått efter, då Apple ansåg att de slaviskt kopierat deras produkter designmässigt.

Om ryktena stämmer eller ej gällande Tim Cook som var en nära vän till Steve Jobs, kommer vi nog aldrig få ett svar på. En federal domstol i USA har i alla fall fått båda parterna att komma överens om att sätta sig ned och prata.

"At the direction of the U.S. District Court for the Northern District of California, Samsung and Apple have agreed to participate in a Magistrate Judge Settlement Conference. This settlement conference will take place within 90 days, with the presence of each party's chief executive officer and general counsel," officiellt utlåtande från Samsung

Närvarande ska företagens verkställande direktörer; Apples Tim Cook och Samsungs Lee Kun-hee vara, samt en magistrat domare i Kalifornien. Konferensen mellan parterna ska hållas inom de kommande 90 dagarna. Vi finner det osannolikt att de kommer lösa alla problem och dispyter, men det bör i alla fall vara en god bit på vägen.

Källa: Reuters, Engadget

Relaterad nyhet:

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed